Vodič za kupovinu Dell laptopova

Vodič za kupovinu Dell laptopova

Koji Dell laptop kupiti. Koji je pravi model za Vas. Pripremirili smo kratak vodič koji Vam može olakšati kupovinu.

Dell XPS, Dell Inspirion, Dell Latitude, Dell Precision, Dell Vostro, Dell Alienware, Dell G3, Dell G5, Dell G7

Brojne oznake

Pre nego što krenemo u svet Dell laptopova, treba da Vam napomenemo o brojevima serija. Dellove marke laptopova kao na primer Inspirion ili Latitude su podeljeni po brojevima serija kao što su 3000, 5000, 7000. Laptopovi serije 3000 su obično početnog nivoa sa nižim komponentama i cenama. Dok laptopovi serije 5000 su konfiguracije srednjeg sloja. Potrošači koji su u potrazi vrhunskim sistemom želece da provere laptopove serije 7000 koje obično nude vrhunske komponente, materijale, specifikacije i izradu.

Dell XPS

 

Najbolje od Dell laptopova je XPS serija. Dell XPS serija dolazi sa vrhunskim specifikacijama. XPS serija je Dell-ov odgovor na MacBook pro koja pruža visoku rezoluciju, najbolje perfomanse koje omogućuju obradu videa ili slika.

  • DELL XPS 13 su modeli sa 13 inchnim ekranom, veoma lagani sa dugim vekom baterije koja omogućava rado do 12 sati i 4K panelima
  • DELL XPS 13 2-in-1 je verzija koja ima tasturu koja može da se okrene 360 stepeni i laptop pretvori u tablet
  • DELL XPS 15 su modeli sa 15 inchnim ekranom, veoma lagani sa dugim vekom baterije koja omogućava rado do 10 sati, jakim performansama koje omogućavaju rad na zahtevnim softwerima
  • DELL XPS 17 su modeli sa 17 inchnim ekranom, veoma lagani sa dugim vekom baterije koja omogućava rado do 10 sati, jakim performansama koje omogućavaju rad na zahtevnim softwerima.

Dell Inspirion

Dell Inspirion je model koji je namenjen mainstream potrošačima. Dolazi u raznim veličinama ekrana, dizajna i rasponu cena. Idealni su za kućne korisnike ili u školi.

Dele se u serije 3000, 5000 i 7000

Dell Inspirion serije 3000 su obično početnog nivoa sa nižim komponentama i cenama. Dell Inspirion  serije 5000 su konfiguracije srednjeg sloja. Potrošači koji su u potrazi vrhunskim sistemom želece da provere laptopove Dell Inspirion serije 7000 koje nude vrhunske komponente, materijale, specifikacije i izradu.

Dell Alienware

Dell Alienware su namenjeni hi end zahtevnim igračima. Dolaze sa moćnim specifikacija koje porkreću najzahtevnije igrice. Imaju vrhunski kvalitet izrade i najbolje komponente.

 

Dell G3, Dell G5, Dell G7

Dell G seriju je predstavio 2018. Namenjena je igračima koji imaju ograničen budžet ali opet dovoljno da mogu da se igraju najnovije igrice.

 

Dell Latitude

Dell Latitude laptopovi su namenjeni za poslovne korisnike. Napravljeni su da mogu da izdže rigorozne uslove rada. Poseduje sigurnosne opcije, otisak prsta, vPRo.

Dolaze isto u serijama 3000, 5000 i 7000

 

Dell Precision

Dell Precision serija je namenjena za zahtevne profesioalce.

Koriste specijalne procesore Intel Xeon CPU,  specijalne grafičke karte kao Nvidia (Quadro) or AMD (Radeon Pro ), posebne memorije koje su optimizovane za softwere Adobe, Autodesk, Avid, Dassault Systemés

Dolaze isto u serijama 3000, 5000 i 7000

 

Dell laptop računari